فهرست مطالب

Researcher Bulletin of Medical Sciences
Volume:16 Issue: 6, 2012

  • تاریخ انتشار: 1391/03/07
  • تعداد عناوین: 8
|
  • زهرا پهلوانی شیخی، نورالسادات کریمان، زهره شیخان، حمید مجد علوی، مریم افراخته، مهندس ناصر ولایی صفحه 256
    سابقه و هدف
    شایع ترین دلیل برای قطع مصرف دپو- پروورا اختلالات مرتبط با قاعدگی می باشد. سیکلوفم، از داروهای ضدبارداری هورمونی تزریقی و ترکیبی است و با هدف کاهش بی نظمی های قاعدگی از جمله لکه بینی و آمنوره به بازار آمد. اما این که این دارو تا چه اندازه می تواند در کاهش این اختلالات موثر باشد مشخص نیست. این مطالعه با هدف مقایسه اثر سیکلوفم و دپو- پروورا بر الگوهای خونریزی قاعدگی در مراکز بهداشتی زاهدان سال 1389انجام گرفت.
    مواد و روش ها
    در این کارآزمایی بالینی، 64 زن شامل 30 نفر در گروه سیکلوفم و 34 نفر در گروه دپو- پروورا با دوره های خونریزی قاعدگی منظم مورد بررسی قرار گرفتند. افراد متقاضی روش های هورمونی به صورت تدریجی وارد مطالعه و به طور تصادفی در دو گروه قرار داده شدند. نخستین تزریق سیکلوفم (تجربی) و دپو- پروورا (شاهد) در 5 روز اول قاعدگی انجام شد. زنان در طی سه ماه وضعیت خونریزی قاعدگی را در فرم ثبت روزانه خونریزی قاعدگی ثبت می کردند. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آزمون های کای دو، تی و من- ویتنی در سطح معنی دار 95 درصد انجام شد.
    یافته ها
    افراد در دو گروه مشابه بودند. در پایان 3 ماه 7/76 درصد افراد در گروه سیکلوفم و 9/55 درصد افراد در گروه دپو- پروورا دوره های قاعدگی طبیعی داشتند (08/0P=). شایع ترین الگوی غیرطبیعی ایجاد شده توسط هر دو روش الگوی خونریزی نامنظم بود. تعداد روزهای خونریزی و لکه بینی در گروه سیکلوفم 2/5 ± 21 و در گروه دپو- پروورا 1/9 ± 22 بود (9/0= P).
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد میزان بروز خونریزی غیرطبیعی در هر دو روش یکسان بوده و سیکلوفم روش جایگزین مناسبی برای دپوپروورا با هدف کاهش خونریزی نامنظم نمی باشد. لذا انجام مطالعه در مدت طولانی تر و با تعداد نمونه بیشتر توصیه می گردد.
    کلیدواژگان: سیکلوفم، دپو، پروورا، الگوهای خونریزی قاعدگی
  • ژورژ انجیلیان، عبدالرحیم یکرنگیان، مهندس ناصر ولایی صفحه 262
    سابقه و هدف
    با توجه به شیوع و روند افزایش عفونت هلیکوباکترپیلوری با افزایش سن و عوارض شناخته شده ابتلا به هلیکوباکترپیلوری و اهمیت تشخیصی روش های غیرتهاجمی و وجود گزارشهایی مبنی بر ارزش بیشتر جستجوی آنتی ژن هلیکوباکترپیلوری در مدفوع و به منظور مقایسه روش های جستجوی آنتی بادی ضد هلیکوباکتر پیلوری در سرم و روش جستجوی آنتی ژن هلیکوباکترپیلوری در مدفوع نسبت به روش استاندارد طلایی آنها این تحقیق دربخش ایمنی شناسی دانشکده پیراپزشکی در سال 1389 انجام گرفت.
    مواد و روش ها
    تحقیق به روش کارآزمایی بالینی از نوع تشخیصی انجام گرفت. کلیه بیمارانی که بدلایل متعدد اندیکاسیون آندوسکوپی برای تشخیص قطعی هلیکوباکترپیلوری داشتند و به بیمارستان طالقانی مراجعه نموده اند مورد بررسی قرار گرفتند. تشخیص هلیکو باکتر پیلوری با بررسی پاتولژی وکشت میکروبی بیوپسی به عنوان آزمون استاندارد طلایی بود.از کلیه بیماران پنج میلی لیتر خون دریافت شد و با روش الیزا جستجوی آنتی بادی ضد هلیکوباکترپیلوری در سرم صورت گرفت و نیز همزمان 10 گرم مدفوع دریافت و بروش الیزا جستجوی آنتی ژن هلیکوباکترپیلوری در مدفوع انجام شد. حساسیت واختصاصیت و ارزش پیش بینی مثبت وارزش پیش بینی منفی و کارایی هر یک از دو روش پیشنهادی نسبت به روش استاندارد طلایی تعیین و با آزمون نسبتها مورد قضاوت آماری قرار گرفت.
    یافته ها
    تحقیق روی تعداد 192 نفر انجام گرفت در روش استاندارد 96 مورد هلیکوباکترپیلوری مثبت و 96 نفر هلیکوباکترپیلوری منفی و در روش جستجوی آنتی بادی میزان حساسیت 7/91 ویژگی 4/85 ارزش پیش بینی مثبت آنها 3/88 و ارزش پیش بینی منفی 1/91 درصد و در روش جستجوی آنتی ژن در مدفوع بترتیب 9/96 و 9/97 و 9/97 و 9/96 درصد بود و موارد تشخیص ناصحیح در روش جستجوی آنتی بادی 5/11 درصد و در روش جستجوی آنتی ژن 6/2 درصد بود (001/0>P).
    نتیجه گیری
    به نظر می آید روش جستجوی آنتی ژن در مدفوع برای تشخیص هلیکوباکترپیلوری مناسب تر از روش جستجوی آنتی بادی در سرم بوده و بکارگیری این روش توصیه می گردد.
    کلیدواژگان: هلیکوباکترپیلوری، الیزا، آنتی ژن هلیکوباکترپیلوری در مدف، وع، آنتی بادی هلیکوباکترپیلوری در سرم
  • محمدرضا زالی، مهدی یدالله زاده، مهسا مولایی، سید رضافاطمی صفحه 268
    سابقه و هدف
    سرطان ارثی غیرپولیپی کولورکتال (HNPCC) شایعترین نوع سرطانهای کولورکتال ارثی می باشد. موتاسیون های ژرم لاین در ژنهای مختلف سیستم ترمیم عدم تطابق ژنی در DNA (MMR) و بروز ناپایداری میکروستلایت (MSI) در این سرطان دخیل است. اما هنوز در این زمینه گزارشی از بیماران مبتلا به سرطان HNPCC در ایران منتشر نشده است. هدف این مطالعه بررسی شیوع MSI و موتاسیون ژنهای MMR در بیماران ایرانی مشکوک به HNPCC می باشد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه مقطعی 94 بیمار که حداقل یکی از معیارهای بتسدا را داشته اند، مورد بررسی قرار گرفته اند. وضعیت MSI در تمام بیماران تعیین گردید و بطور جداگانه برای تمام بیماران SSCP نیز انجام شد و بررسی سکانس های DNA در موارد دارای باند شیفت صورت پذیرفت. جهت آنالیز آماری از نرم افزارهای SPSS16 و آزمونهای Chi2، Fisher''s exact و independent T-test استفاده است.
    یافته ها
    در 5/41% MSI-H و در 17% MSI-L و در 5/41% MSS بودند. در 18 مورد (1/19%) Band shift در SSCP وجود داشت که در 8 مورد موتاسیون در ژنهای فوق بعد از تعیین سکانس DNA رخ داده بود.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد توزیع موتاسیون در MMR در بیماران ایرانی مبتلا به HNPCC متفاوت از گزارشات کشورهای دیگر باشد و با توجه به این که ارزیابی ژنتیکی سرطان کولورکتال در ایران پرهزینه بوده و مطالعات چندانی در این زمینه انجام نشده است فراوانی درگیری ژن های دیگر MMR و مابقی ژن های مطرح در بروز HNPCC همچنان در پرده ابهام می باشد.
    کلیدواژگان: سرطان ارثی غیرپولیپی کولورکتال، سیستم ترمیم عدم تطابق ژنی، ناپایداری میکروستلایت، موتاسیون، ایران
  • ماهرخ دولتیان، کژال حسامی، دکترعلیرضا ظهیرالدین، مهندس ناصر ولایی، حمید علوی مجد صفحه 277
    سابقه و هدف
    خشونت علیه زنان در همه ی جوامع موضوعی نگران کننده و در خور توجه است و علی رغم تحقیقات فراوان در مورد پیامدهای خشونت بر سلامت روان زنان، هنوز جنبه های ناشناخته زیادی وجود دارد. لذا پژوهش حاضر با هدف تعیین شیوع خشونت خانگی و نقش آن برحیطه های سلامت روان در زنان مراجعه کننده به درمانگاه های تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی شهید بهشتی در سال 89- 1388 انجام شد.
    مواد و روش ها
    تحقیق به روش توصیفی مقطعی بر روی 500 نفر که به روش نمونه گیری خوشه ایچند مرحله ای از مراکز بهداشتی و درمانی تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی شهید بهشتی انتخاب شدند، انجام گرفت. معیار ورود به مطالعه زنان 65-15 ساله و عدم وجود افسردگی شناخته شده در دوران زندگی بود. داده ها توسط پرسشنامه ی سنجش خشونت و پرسشنامه ی SCL90 جمع اوری شد. در صورت پاسخ مثبت هر کدام از نمونه ها به هر یک ازحیطه های خشونت (روانی، عاطفی و فیزیکی) آن فرد به عنوان نمونه در نظر گرفته می شد. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از روش های آمار توصیفی و آزمون کای دو و من ویتنی استفاده شد.
    یافته ها
    8/84% (424 مورد) از این زنان انواع مختلف خشونت خانگی را در مقاطع مختلف زندگی مشترک تجربه کرده اند که در این میان خشونت عاطفی با 2/81% بالاترین شیوع را داشت و خشونت جنسی و فیزیکی (8/41% و 4/40% به ترتیب) در رده های بعدی قرار داشتند. مقایسه وضعیت روانی دو گروه خشونت دیده و بدون خشونت برمبنای 9 خرده مقیاس SCL90 و شاخص شدت کلی نشان داد که در کلیه ابعاد، نمرات گروه خشونت دیده بالاتر از بدون خشونت بود و آزمون من ویتنی اختلاف معنی دار را در 9 بعد شکایات جسمانی، وسواس و اجبار، حساسیت در روابط متقابل، افسردگی، اضطراب، پرخاشگری، ترس مرضی، افکار پارانوئیدی و روان پریشی نشان داد (P<0.01).
    نتیجه گیری
    میزان خشونت خانگی بالا و جای نگرانی دارد و به نظر می رسد خشونت خانگی بر حیطه های سلامت روان تاثیرگذار است.
    کلیدواژگان: خشونت خانگی، سلامت روان، آزمون SCL90
  • شهین سالاروند، محمدرضا مرآثی صفحه 284
    سابقه و هدف
    بستری شدن در بیمارستان حادثه ای بحرانی در زندگی افراد سالمنداست که با افزایش خطر افت عملکردی و نقص شناختی سالمند همراه بوده و از آنجا که عملکرد شناختی مطلوب، عاملی حیاتی برای ارتقاء و حفظ کیفیت زندگی سالمندان است. این مطالعه با هدف تعیین ارتباط بین افت عملکردی و نقص شناختی سالمندان بستری در بیمارستان انجام شده است.
    مواد و روش ها
    این پژوهش یک مطالعه توصیفی-مقطعی است که با حجم نمونه 400نفر در سال 1389 با نمونه گیری به روش آسان یا در دسترس از سالمندان بستری در بیمارستان و تا رسیدن به حجم نمونه محاسبه شده انجام گردید. اطلاعات این پژوهش از طریق دو پرسشنامه جمع آوری گردید که پرسشنامه اول مشتمل بر دو بخش مشخصات دموگرافیک وتست 6 آیتمی وضعیت شناختی یا Six Item Cognitive Impairment Test (6CIT) و پرسشنامه دوم شاخص تعدیل شده بارتل (Modified Barthel Index) بود. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده ازآمار توصیفی و مجذور کای یا تست دقیق فیشر و مدل رگرسیون لجستیک با نرم افزار SPSS17 انجام گرفت.
    یافته ها
    میانگین و انحراف معیار سنی افراد مورد بررسی 3/8±28/76 میباشد که 3/10 درصد افراد 64-60 سال، 12 درصد آنها 69-65سال، 13 درصد آنها74-70سال،3/26 درصد افراد79-75 سال، 4/38 درصد بالاتر از 80 سال بودند.که بیشترین فراوانی وابستگی عملکردی و نقص شناختی در گروه بالاتر از 80سال بود. بین تشخیص بیماری ها و سن با وضعیت شناختی، بین سن ونوع تشخیص با وضعیت عملکردی و بین افت عملکردی در فعالیتهای روزانه و نقص شناختی سالمندان ارتباط وجود دارد. همچنین این مطالعه نشان می دهد که نسبت شانس وضعیت شناختی ناسالم در افراد با افت عملکردی (یا وضعیت عملکردی وابسته) حدود57/9 برابر نسبت به وضعیت عملکردی مستقل می باشد و بر عکس آن، یعنی نسبت شانس افت عملکردی در افراد با نقص شناختی 7/8 برابر نسبت به وضعیت شناختی سالم می باشد.
    نتیجه گیری
    بین افت عملکردی در فعالیتهای روزانه و نقص شناختی سالمندان بستری در بیمارستان ارتباط وجود دارد. بهبود عملکرد، تحرک و وضعیت شناختی بایستی از اهداف اصلی توانبخشی سالمندان بوده و بررسی اولیه وضعیتهای عملکردی و شناختی در ارزیابی سالمند در مکانهای مراقبتی ضروری است.
    کلیدواژگان: افت عملکردی، نقص شناختی، سالمند، بیمارستان
  • شیرزاد ازهری، دکترپریسا عظیمی، مسعود شابه پور، حسین نایب آقایی صفحه 293
    سابقه و هدف
    با توجه به مراجعه مبتلایان به شکستگی مهره های سینه ای و کمری و اهمیت اطلاع از وضعیت آن ها، نوع درمان، پیش آگهی درمان، کاستی های روش های فعلی رتبه بندی این بیماران، گزارش هایی از موفقیت روش نمره بندی TLICS در این مبتلایان و عدم گزارش تجربه ای از آن در ایران، این تحقیق به منظور تعیین رتبه TLICS و موفقیت این روش روی مراجعین به بیمارستان امام حسین (ع) طی سال های 1389-1387انجام گرفت.
    مواد و روش ها
    تحقیق به روش توصیفی روی کلیه بیماران واجد شرایط انجام شد و وضعیت نورولوژیک بر مبنای درجه بندی فرانکل، نقص عصبی و تقسیم بندی AO/Magrel طبق استاندارد آن ها مشخص شدند. کلیه بیماران مطابق سیستم نمره بندی TLICS در چهار گروه 3-1، 4، 6-5 و 9-7 مشخص و یافته های آن ها بوسیله آزمون دقیق فیشر و ضریب همبستگی مورد قضاوت آماری قرار گرفت.
    یافته ها
    طی مدت 2 سال، مطالعه روی 67 بیمار واجد شرایط انجام گرفت. سن بیماران 11±30 (از حداقل 19تا 60 سال) بوده و بیماران به مدت میانگین 18 ماه (24- 6 ماه) بعد از عمل جراحی پی گیری شدند. 63 نفر از 67(94٪) بیمار نمره TLICS بزرگتر یا مساوی 4 داشتند. درجه فرانکل در 60 بیمار بدون تغییر باقی ماند و در 6 بیمار بهتر شد. رنج نمره TLICS بین 2 تا 9 (متوسط 5/6) بود. ارتباط معنی داری بین وضعیت نورولوژیک و نمره TLICS (004/0 P<) دیده شد. بین نوع تقسیم بندی AO و وضعیت نورولوژیک (درجه بندی فرانکل) با نمره TLICS همبستگی بالایی به ترتیب (8/0= R) و (78/0= R) مشاهده گردید.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد نمره TLICS روش مناسبی در تعیین شدت ترومای شکستگی مهره های سینه ای و کمری و پیش آگهی انتخاب روش جراحی باشد. انجام تحقیقات تجربی بیشتر در این زمینه توصیه می گردد.
    کلیدواژگان: نمره بندی TLICS، تقسیم بندی AO، پیش آگهی، شکستگی مهره های سینه ای و کمری
  • فریبا فرنقی، نرجس جعفری، فاطمه فرشته مهرگان صفحه 299
    سابقه و هدف
    مسمومیت با ترکیبات اپیوئیدی از مسمومیت های خطرناک و متاسفانه شایع کودکان کشورمان است. با توجه به تغییر تابلوی مسمومیت با مواد مخدر درطی سالهای اخیر و افزایش چشمگیر مسمومیت با متادون و با توجه به جدید بودن این مسمومیت در اطفال این تحقیق طراحی گردید.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه توصیفی مقطعی کلیه کودکان کمتر از 12 سال مسموم با متادون که در بیمارستان لقمان حکیم در نیمه دوم سال 88 بستری شده بودند، از نظر علایم بالینی، یافته های پاراکلینیک و روند درمانی مورد بررسی قرار گرفتند.
    یافته ها
    در طی مدت تحقیق 16 پسر و 15 دختر مسموم با متادون مورد بررسی قرار گرفتند. میانگین سنی بیماران 55 ماه بود (حداقل 4ماه و حداکثر 12 سال). کلیه بیماران به صورت تصادفی یا در اثر اشتباه والدین مسموم شده بودند. میانگین فاصله شروع علایم از زمان مصرف53/1 ساعت بود که بیانگر زمان نسبتا طولانی از زمان مصرف تا شروع علایم است. علایم بالینی به ترتیب عبارت بودند از: خواب آلودگی75 درصد، مردمک میوتیک 68 درصد، استفراغ61 درصد، تنفس سطحی و کند57 درصد و آپنه40 درصد. در بررسی پاراکلینیکی، شایع ترین یافته آزمایشگاهی اسیدوز تنفسی بود (69 درصد) و سپس لکوسیتوز در 2/55 درصد بیماران و هیپوناترمی در 17درصد مشاهده گردید و مهمترین یافته ECG افزایش فاصله QT بود (8/23درصد). از نظر درمانی میانگین مدت درمان با انفوزیون نالوکسان 51 ساعت بود و در3درصد بیماران برگشت علایم بعد از اتمام دوره درمان و پس از قطع نالوکسان رخ داد. در گروه دچار آپنه دوره درمان طولانی تری نیاز بود که این اختلاف از لحاظ آماری معنادار بود (007/0>p). همچنین در 17 درصد بیماران دچار آپنه، پنومونی آسپیراسیون رخ داده بود که از لحاظ آماری معنادار است (022/0>p). متاسفانه برای بیش از نیمی از کودکانی که قبل از مراجعه به این مرکز به مراکز درمانی دیگر مراجعه کرده بودند هیچ گونه اقدام درمانی موثری انجام نشده بود که نیاز به اطلاع رسانی و آموزش در این زمینه را نشان می دهد.
    نتیجه گیری
    مسمومیت با ترکیبات مواد مخدر از جمله متادون از مسمومیت های شدید و تهدیدکننده حیات در کودکانست. در درمان این مسمومیت باید مدت زمان طولانی درمان با نارکان و احتمال برگشت علایم بعد از قطع نالوکسان مدنظر باشد.
    کلیدواژگان: مسمومیت، متادون، اپیوم، کودکان
  • زهرا بتولی، زهره آذرباد صفحه 304
    سابقه و هدف
    با توجه به اینکه همه ساله مقدار زیادی از امکانات مالی دولت و بخش قابل توجهی از نیرو و وقت محققان دانشگاه ها صرف انجام طرحهای تحقیقاتی می گردد، لذا ارزیابی آنها می تواند حائز اهمیت فراوان باشد. تحلیل استنادی یکی از روش های کمی در علم اطلاع رسانی است که سال ها در مطالعات علم سنجی به منظور ارزیابی منابع به کار رفته است. این پژوهش به منظور تعیین میزان استنادات طرحهای تحقیقاتی مصوب پایان یافته از ابتدای سال 1369 تا پایان سال 1388 انجام یافته است.
    مواد و روش ها
    این پژوهش از نوع توصیفی است و از روش تحلیل استنادی استفاده شد. اطلاعات مربوط به طرحهای تحقیقاتی، توسط چک لیست جمع آوری گردید و سپس توسط نرم افزار اکسل مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. با استفاده از آمار توصیفی، تعداد و میانگین استناد در هر مقاله، توزیع انواع مدارک استناد شده، زبان استنادات و نیمه عمر، ارائه شده است. برای شناسایی مجلات هسته، قانون برادفورد مورد استفاده قرار گرفت.
    یافته ها
    تعداد 13812 استناد در 584 طرح تحقیقاتی مورد بررسی، صورت گرفته است. میانگین آن در هر طرح، 35 استناد است. از نظر نوع منابع اطلاعاتی مورد استناد، بیشترین درصد به مقالات مجلات انگلیسی، اختصاص داشت. نیمه عمر منابع فارسی و انگلیسی به ترتیب، 12 سال و 16 سال محاسبه شد. با استفاده از قانون پراکندگی برادفورد، تعداد 19 مجله هسته معرفی شد. هر چه به زمان حال نزدیک می شویم تعداد استناد به مجلات و کتب انگلیسی و فارسی بیشتر شده است.
    نتیجه گیری
    مجلات، به ویژه مجلات انگلیسی حوزه علوم پزشکی، به عنوان مهم ترین مجرای کسب اطلاعات تخصصی معرفی شدند. کتابداران دانشگاه های علوم پزشکی می توانند با تهیه مجلات هسته معرفی شده، در بودجه کتابخانه صرفه جویی نمایند. اعضای هیات علمی نیز می توانند با مطالعه این مجلات، مطالعات خود را هدفمندتر نمایند.
    کلیدواژگان: طرح پژوهش، کتاب سنجی، تحلیل استنادی، نیمه عمر منابع، قانون برادفورد، مجلات هسته
|
  • Zahra Pahlavani Sheikhi, Noorasadat Kariman *, Zohreh Sheikhan, Hamid Alavi Majd, Maryam Afrakhteh, Naser Velaie Page 256
    Background And Aim
    The most common reason for discontinuing use of Depo- Provera contraceptive is due to their association with menstrual disorders. The injectable hormonal contraceptive Cyclofem has been marketed worldwide to reduce menstrual disorders such as spotting and amenorrhea. How extent of these methods can be effective in reducing these disorders is unclear. This study was conducted in order to compare the effectiveness of Cyclofem and Depo-provera on menstrual bleeding patterns.
    Materials And Methods
    In this clinical trial, 64 women (30 Person in Cyclofem users group and 34 Person in Depo – Provera users group) with normal menstrual blood flow participated, Candidate were placed in two groups randomly. The first injection of Depo – Provera and Cyclofem was administered within the first 5 days of menstrual cycle. Bleeding events of women were recorded in the menstrual diary card during these three months and then collected data were analyzed by SPSS software version 18.
    Results
    At the end of 3 months, 76.7 % of the group who received Cyclofem and 55.9% Depo- Provera users had normal menstrual cycles. Irregular bleeding was the most common presenting abnormal pattern for both groups (20-26%). Average of bleeding and spotting days was 21 ± 2.5 in Cyclofem and 22 ± 1.9 in Depo- Provera. However, there was no significant difference between groups. ‍
    Conclusion
    This study have been prove that in the first three months of use of Cyclofem and Depo –Provera, there were no significant difference in bleeding patterns menstrual.
  • George Angelian, Abdolrahim Yekrangian, Naser Velaie Page 262
    Background And Aim
    This study was based on the fact that the prevalence of Helicobacter pylori infection is increasing rapidly especially among the middle aged group. Identification of the disease by using an accurate and noninvasive method is of great importance. For this reason in this study, comparison of two methods of the detection of Helicobacter pylori infection (the presence of antibody in the serum and antigen in the stool) using ELISA tests with gold standard method were carried out.
    Materials And Methods
    Blood samples were taken from 192 patients who for various reasons indicated endoscopy for diagnosis of Helicobacter pylori and are referred to the Taleghani hospital. The presence of antibody against Helicobacter pylori were checked in serum samples and at the same time stool samples were also collected from each patient and the presence of antigen in the stool samples were also checked.
    Results
    Using the gold standard method, sensitivity, specificity, positive and negative productive values for both methods were determined and the results for ELISA that recognized the antibody in sera were 91.6, 85.4, 86.0, 91.0 and for ELISA that recognized the antigen in stool samples were 96.8, 97.9, 97.9, 96.9 respectively. ‍
    Conclusion
    Our results shows that stool antigen testing is more accurate compared with the antibody detection in the serum samples.
  • Mohammad Reza Zali, Mahdi Yadollahzadeh, Mahsa Molaei, Seyed Reza Fatemi Page 268
    Background And Aim
    HNPCC (hereditary non-polyposis colorectal cancer) is the most common type of hereditary colorectal cancers. Germ line mutations in different DNA mismatch repair genes (MMR) and microsatellite instability (MSI) are associated with HNPCC. But still there has not been any report from Iran. The purpose of this study is to evaluate MSI and MMR gene mutation among a group of Iranian patients with the clinical diagnosis of HNPCC.
    Materials And Methods
    In this cross-sectional study 94 patients (m/f=1.41) who fulfilled at least on of the Bethesda criteria were assessed. MSI analysis was performed in all cases. SSCP was used as screening test in all cases to select highly probable MMR mutation for DNA sequencing. Information analyzed by Chi2, Fisher exact, independent t-test with SPSS16 and EPI6 soft wares.
    Results
    MSI analysis shows 41.5% MSI-H, 17% MSI-L, and 41.5% MSS in this study. There were 18 (19.1%) band shift in SSCP results, which was include 8 mutations after DNA sequencing. ‍
    Conclusion
    The pattern of MMR mutations in Iranian patients differs from the reports of other countries. The evaluation of the histopathology and clinical features of colorectal cancer burdens in Iran and also the frequency additional HNPCC genes remain as a point of concern.
  • Mahrokh Dolatian, Kajal Hesamy, Alireza Zahiroddin, Naser Velaie, Hamid Alavi Majd Page 277
    Background And Aim
    Domestic violence against women is a subject with considerable attention and as an important public health problem worldwide, and despite numerous studies about the consequences of domestic violence on women's mental health, there are still many unknown aspects. This study was performed to determine the prevalence of domestic violence and its role mental health in women referred to health centers under the Shahid Beheshti University of Medical Sciences and Health Services in 2010-2011.
    Materials And Methods
    A cross-sectional multistage cluster sample survey was performed on 500 patients who were referred to health centers of Shahid Beheshti University of Medical Sciences and health services. In this study were age range between 15-65years and lack of depression during the life. Data were collected by means of a questionnaire on violence and SCL90. Woman was considered violated when she had given at least 1 positive answer to the related question. The data were analyzed by descriptive analysis of SPSS and chi-square and Mann Whitney test.
    Results
    The result showed that %84.8 (424 cases) of women have experienced different types of domestic violence in life. The emotional violence with the %81.2 had the highest prevalence, and sexual and physical violence (%41.8 and %40.4 respectively) were the next category. Comparison mental state of two groups of abused and non-abused women based on nine subscales of the original SCL-90 and General Severity Index (GSI) showed that in all dimensions, the violent group’s scores were much higher than the non- violent group’s scores. Mann-Whitney test was showed significant differences in 9 primary symptom dimension subscales: somatization, obsessive-compulsive, interpersonal sensitivity, depression, anxiety, hostility, phobic anxiety, paranoid ideation, and psychosis (P <0.01). ‍
    Conclusion
    Domestic Violence against women persists at epidemic levels in Iran and it appears to have considerable compact on field of mental health.
  • Shahin Salarvand, Mohammad-Reza Maracy Page 284
    Background And Aim
    Hospitalization has been recognized as a critical event in the life of elderly persons that is associated with increased risk of functional decline and cognitive impairment. On the other hand, optimal cognitive function is a crucial factor for improving the quality of life of elderly people. This study was conducted to determine the relationship between cognitive impairment and functional decline in hospitalized elderly people.
    Materials And Methods
    This research is a cross-sectional study with sample size 400 was done in 2011, with convenience sampling of hospitalized elders. Data collected by two instruments, first questionnaire contain two parts; demographic characteristics and Six Item Cognitive Impairment Test and second questionnaire was Modified Barthel Index. Data analysis was done by descriptive statistics and Chi- square test or Fisher exact test and Logistic regression model using SPSS version 17.
    Results
    The mean and SD of participant's age was 76/28 ± 8/3, 10/3% of them was 60-64, 12%; 65-69, 13% 70-74, 26/3% 75-79, 38/4% over 80 years old. The most frequency of them was 80 and over years old. Finding indicated, there is relation between diagnosis and age with cognition status and between age and diagnosis with functional status and between cognitive impairment and functional decline in activity daily living. This study suggested chance ratio of cognition impairment in people with functional decline is 9/57 in comparing with independent functional status, in adverse chance ratio of functional decline in people with cognition impairment 8/7 in comparing with safe cognition status. ‍
    Conclusion
    There is relation between functional decline and cognitive impairment in hospitalized elders. Promoting functional status, mobility and cognition status should be major goals of elders’ rehabilitation and primary assessment functional and cognition status in elder's evaluation in care placement is necessity.
  • Shirzad Azhari, Parisa Azimi, Masood Shabeh Poor, Hossein Nayeb Aghaei Page 293
    Background And Aim
    Due to refer patients with thoracolumbar fractures, and the importance of treatment results in these patients, type of treatment, prediction of treatment outcome, the shortcomings of the current scoring In these patients, reports of success of scoring Thoracolumbar Injury Classification System (TLICS) and lack of experience in Iran, Therefore, this study was conducted to determine the score of TLICS and evaluate the success of this method in patients who referred to Imam Hossein hospital during 2008-2010.
    Materials And Methods
    Descriptive analysis study was conducted. All patients who had undergone surgery due to the thoracolumbar fractures were studied. Clinical and radiologic data, classifying the trauma according to the Frankel classification, the Magerl/AO classification, and the TLICS score for fractures were evaluated. The results were statistically analyzed by Fisher's exact test and correlation coefficient.
    Results
    The study was conducted on 67 eligible patients during two years. The average age of the patients was 30 ± 11 years (range 19-60 years), and the average follow-up time was 18 months (range 6-24 months). 63 (94%) of patients had a TLICS score≥4. The TLICS score ranged from 2 to 9 (average of 6.5). Frankel classification status remained unchanged in 61 of cases and 6 of them had some improvement. A statistic correlation was established between the neurologic status and the TLICS score (P< 0.004). An elevated correlation coefficient were found between the AO type fracture and Frankel classification status with the TLICS score (r=0.8) and (r= 0.78) respectively. ‍
    Conclusion
    It seems that the TLICS score is a good approach in determining the severity of thoracolumbar fractures and the prediction of surgical management. Our results will need to be confirmed with further clinical trial studies.
  • Fariba Farnaghi, Narjes Jafari, Fatemeh-Fereshteh Mehregan Page 299
    Background And Aim
    Opioid poisoning is one of the most dangerous and common poisoning in Iranian children. According to changing in the pattern of opium abuse in adult and dramatically increasing of methadone poisoning in recent years, this new study was conducted in children referred to Loghman-Hakim Hospital in 6 months in 2009.
    Materials And Methods
    In this descriptive study, clinical symptoms, laboratory findings and treatment protocol of 31 methadone poisoned child were studied.
    Results
    Patients were 16 (51.6%) boys and 15 (48.4%) girls with a mean age of 55 months (ages ranging from 4 months to 12 years). Methadone was fed to them accidentally. Onset of symptoms of poisoning was 1.53 hours after taking the methadone that represented the long period between ingestion and symptoms. Clinical manifestations were: lethargy (75%), miosis (68%), vomiting (61%), respiratory depression (57%) and apnea (40%).The most common laboratory finding was respiratory acidosis (69%) followed by leukocytosis (55.2%), hyponatremia (17%) and long QT interval (23.8%). The duration of naloxone infusion was 51 hours and in 3 patients the symptoms reappeared after discontinuation of naloxone drip and this time was higher in apnostic patient (p<0.001). Aspiration pneumonia was occurred in 17% of apnostic patient (p <0.022). More than half of patients referred to hospital without any effective treatment. ‍
    Conclusion
    Opioid intoxication including opium and methadone poisoning are severe and life-threatening in children. Long treatment with naloxone and reappearing of symptoms after discontinuation of naloxone in this poisoning should be considered.
  • Zahra Batooli, Zohreh Azarbad Page 304
    Background And Aim
    It’s common that researcher’s works are published in form of research design and dissertation before that they are published in form of books. With regard to this issue, always significant amount of budget of government and researcher’s energy and time are spent for research design. Citation analysis is one of the most widely used methods in evaluating the research performance of scholars. In this study, a citation analysis of approved research project of Kashan University of Medical Science during 1990-2009 was used.
    Materials And Methods
    This research is a descriptive study and 396 research designs which were done in Kashan University of Medical Science during 1990-2009 were analyzed by citation analysis methods. Data were gathered via checklists. The data were analyzed with descriptive statistics methods by SPSS software version11.5. After gathering information and analyzing them, a description of the paper like: total number of citations, their average number of citations per article, distribution of the cited sources, language of citations, and their half-life have been presented. For distinguishing core journals, Bradford' law has been used.
    Results
    396 research designs were published in Kashan University of Medical Science during 1990-2009. Finding of this study shows that 13812 citations extracted from 396 research design. Average citation number for each research design was almost 35. The highest percent of citations was belonging to English journals. Average citation half-life of Iranian journals is 12 years whilst English Journals is 16 years. Bradford’ law applied on cited English journals in order to determine the most used journals (19 core journals).
    Conclusion
    Results show the importance of English journals as the most important resources of special information. Medical library will have a better acquisition and is cost-effective for saving budget by providing a checklist of core journals. Faculty member will organize their study by study of these journals.